zondag 7 april 2024

Als Vrijheid Zoveel Jaar Kan Duren

Datum: 
 zondag 7 april 2024
Tijdstip: 
 14:15
Locatie: 
 Witte Kerkje Gasselte
Prijs: 
 15 euro

Een muzikale vertelling over oorlog, hoop, liefde en vrede. In de muzikale vertelling zingen The Serenade Sisters a capella en vierstemmig 79 jaar na de tweede wereldoorlog de liedjes die destijds klonken. Muziek die de bevrijding van Drenthe doet herleven. Maar ook breekbare liedjes over machteloosheid, toekijken en anders-zijn komen voorbij. Egbert verbindt de muziek met het verhaal en reflecteert op onderwerpen als herdenken, liefde en vrede. En op hoop, want ook nu hebben we hoop hard nodig. 

Praktische informatie en aanmelden

Het optreden  begint om 14:15 uur, de kerk is open vanaf 13:30. De toegangsprijs is 15 euro (incl. koffie/thee), kinderen jonger dan 12 halve prijs. Aanmelding vooraf is aan te bevelen.
Voor informatie en aanmelding: mail naar info@vriendenwittekerkjegasselte.nl, via de website Stichting Vrienden van het Witte Kerkje https://www.vriendenwittekerkjegasselte.nl/, de Facebook pagina Vrienden Witte Kerkje Gasselte of bel 06-26766360 (ook voor Whatsapp berichten). 
 

Andere activiteiten rond bevrijding van Gasselte

Het optreden is het begin van diverse activiteiten 79 jaar na de bevrijding. Zo is er zaterdagmiddag 13 april een wandeling langs historische plaatsen uit de oorlog. Gidsen geven uitleg over de gebeurtenissen van toen. Op zondagmiddag 14 april worden de verhalen van de gidsen nogmaals verteld, in de kerk, zonder de wandeling. Speciaal voor mensen, die de wandeling niet kunnen maken en toch de verhalen willen horen.
 

terug