Nieuws Nieuws

Optreden Ebert Meijers succes

10 maart 2023
We kijken terug op een zeer geslaagde middag, die 19e februari in het Witte Kerkje. De opkomst was goed en de kerk gevuld met mensen uit Gasselte en verre omstreken, van Winterswijk tot Rusland toe.
De opbrengst van deze middag is, na aftrek van kosten, het mooie bedrag van € 274,00 bestemd voor herstel en reinigen van de buitenmuur van het Witte Kerkje.
Kijk voor een uitgebreidere terugblik op Protestantse Gemeente Gasselte (kerk-gasselte.nl)

Collectebonnen 

9 februari 2023
We betalen steeds meer digitaal of met de bankpas. Dat betekent dat we steeds minder contant geld in huis hebben. Wie kent niet de zoektocht op zondagmorgen naar de laatste muntjes voor de collecte. Dat is nu voorbij. Vanaf nu kunt u collectebonnen bestellen bij de penningmeester. U maakt het bedrag voor 1 of meer vellen over en ontvangt daarvoor in de plaats bonnen. Op zondagmorgen doet u een of meer bonnen in het collectezakje. Zijn uw bonnen op, bestelt u gewoon weer nieuwe. Hoe het bestellen werkt en informatie over aftrekbaarheid van de belasting, vind u onder Doneer op deze site.

Kerstboom met een verhaal

18 december 2022
De kerstboom staat weer te schitteren in de kerk. Dat ging dit jaar niet zonder slag of stoot. Toen Jan Tolsma de boom wilde halen bij de vaste leverancier, bleken alle bomen door ziekte dood gegaan. Na raadpleging van de kerkenraad kwam via via de oplossing van Staatsbosbeheer. Jan mocht met de boswachter op pad, een boom uitzoeken en omzagen.
Staatsbosbeheer bedankt voor deze mooie boom.

LED verlichting op de parkeerplaats

29 november 2022

Na vele jaren is de parkeerplaats voorzien van LED verlichting met gebruik van bestaande oude lantaarnpalen. Oprit naar kerk staan nu sfeervolle lantaarnpalen met een verlicht info bord bij de weg. Weg duister hoekje.
 

Notenboom gesnoeid

19 november 2022

Na jaren van ongelimiteerde groei is de notenboom voor het witte kerkje vakkundig gesnoeid.
http://buisboomverzorging.nl

Kerkdiensten live uitgezonden

13 november 2022


Vanaf vandaag is het mogelijk om onze kerkdiensten mee te luisteren via het internet.Als het niet lukt om zondagmorgen om 10.00 uur klaar te zitten, of uw wilt een goede preek nog een keer horen dan kunt u de diensten later na luisteren. Via onze site menu Kerdienst en agenda; Uitzending kerkdienst, vindt u de rechtstreekse uitzending en de oudere diensten. U kunt de dienst ook met een App beluisteren. Lees in dit document hoe dat moet..

Schilderwerk aan de kerk

20 september 2022
Het houtwerk aan de buitenkant staat weer strak in de lak.

 

Zondagmiddag concert

18 september 2022
Zondagmiddag een prachtig (na)zomerconcert van Tonegido in het Witte Kerkje!

Beukenheg snoeien

17 september 2022
Tussen de herfstige regenbuien door, hebben de vrijwilligers de heg rond de begraafplaats weer gesnoeid.

AED controle

22 augustus 2022
Onze AED is weer gecontroleerd op goede werking. De AED (het defibrillatie apparaat dat ingezet kan worden om de overlevingskansen bij een hartstilstand te vergroten) hangt bij de ingang van de kerk rechts. Tijdens kerkdiensten zijn BHV'ers aanwezig om het apparaat te kunnen gebruiken.

Werkbezoek kerkenraad

12 juli 2022
Het tweejaarlijkse uitstapje van de kerkenraad was dit jaar een werkbezoek.

Een werkbezoek aan Avaris Seeds in Valthermond. Dit is een research instituut dat zich bezig houdt met zoeken en verbeteren van aardappelrassen die beter bestand zijn tegen allerlei ziektes, zodat er veel minder gespoten hoeft te worden met landbouwgif.

We kregen een uitgebreid en heldere uitleg hoe men te werk gaat en wat voor stappen er allemaal genomen moeten worden en hoe lang het duurt voor je een plant gekweekt hebt die de moeite waard is in productie te nemen. Ook hoeveel zaailingen je wel moet uitzetten om na vele jaren een plant te vinden die aan de eisen voldoet.


Tot slot kregen we een rondrit langs de aardappelvelden met verschillende percelen met verschillende stadia van het onderzoek.

Kortom een zeer leerzame middag.

Veiligheidscontrole

5 juli 2022
De kerk is weer op veiligheid gecontroleerd en verbeterd. Er zijn nieuwe, eenvoudiger te openen handgrepen op de nooduitgang geplaatst. De brandblussers en de EHBO koffers zijn weer gecontroleerd. 

 

Boekenmarkt 2022

11 juni 2022 
De boekenmartk 2022 mocht weer op ruime belangstelling rekenen.

In hogere sferen

18 mei 2022

In het kader van duurzaam kerken, zijn 4 mei alle 18 plafondlampen vervangen door Ledlampen. Een besparing van bijna 2000 Watt per branduur. Na grondig vooronderzoek door Wim Berenschot bleek het gebruik van een eenpersoons hoogwerker de meest veilige en betaalbare optie. Met hulp van koster Jan van het Hof en Truida Hoving werd deze klus in slechts 3 uurtjes geklaard, inclusief koffie. Belgische bonbons van de fam. Wauters uit Turnhout zorgden voor de nodige energie.


Decoratie voor Henk van den Brink

27 april 2022

Wat hebben we een mooie morgen beleefd! Dankzij de inzet van velen hebben we Henk en Corry van den Brink, via allerlei beslislagen tot en met de Kanselarij der Nederlandse Orden, recht gedaan. Burgemeester Hiemstra heeft verwoord wat wij met elkaar aangedragen hadden (in de zomer van 2021!). Henk, nogmaals onze dank en felicitaties.
Gerrit Berkhof
terug