Elke week op woensdag

Langs vijf historische kerken tijdens Kerkenpad

Datum: 
 Elke week op woensdag
Tijdstip: 
 10:00  - 17:00
Locatie: 
 Witte kerkje Gasselte

Drie van deze kerken stammen uit de middeleeuwen en hebben een bijzonder orgel. Je kunt de route op de fiets, met de auto of te voet afleggen. Onderweg zijn diverse mooie plekjes om wat te eten of te drinken óf voor een picknick.

In Anloo kun je een bezoek brengen aan de Magnuskerk, die is omringd door met riet gedekte boerderijen, roodstenen klinkerstraatjes, een kerkhofmuur en eikenbomen. Bekijk in Gieten zeker de monumentale toren van de Dorpskerk of luister naar het orgel uit 1894. De Dorpskerk van Grolloo uit 1853 in Neoclassicistische stijl staat op de lijst van rijksmonumenten. 

Witte Kerkje

Het Witte Kerkje van Gasselte ligt idyllisch aan de rand van de hoge es en steekt met de witte muren mooi af tegen de groene wallen van de domineeskampen. Ook de Jacobuskerk in Rolde met haar gebrandschilderde ramen en monumentale orgel is een rijksmonument en een bezoek meer dan waard. In de meeste kerken is van 10.00 tot 17.00 uur een gids die meer kan vertellen over de historie en architectuur. 

In verband met een trouwplechtigheid is het Witte Kerkje woensdagmiddag 24 juli vanaf  13.00 uur niet beschikbaar voor Kerkenpad. 

Belangstellenden kunnen de route te voet, met de fiets of met de auto afleggen. De totale afstand is 37 kilometer en je kunt op elk punt van de route instappen en de kerken zijn ook los van elkaar te bezoeken.

Download hier de folder met de route

terug