zondag 19 maart 2023

Byzantijns koor in kerk Gieten

Locatie: 
 Dorpskerk, Brink 8, 9461 AS, Gieten
Tijdstip: 
 15:00
Prijs: 
 15 euro

Het Byzantijnskoor Drenthe zingt in Gieten
Op 19 maart 2023 verzorgt Het Byzantijnskoor Drenthe een concert in de Dorpskerk in Gieten. Het koor brengt een gevarieerd programma ten gehore van Byzantijnse gezangen, Kozakkenliederen en Oost Europese volksmuziek.
De ongeveer 35 mannen uit de regio Drenthe brengen in passende kleding en op een waardige manier de mystieke klanken van de Oosters-orthodoxe liturgie ten gehore. In het tweede deel van het concert komen bekende liederen met de sfeer van de woeste steppen, brede rivieren en het ongerepte Slavische plattelandsleven op een meeslepende manier tot leven. Zeer herkenbaar voor toehoorders met een Oost Europese achtergrond.
Dit type koorzang komt het beste tot zijn recht wanneer er a capella, dus zonder instrumentale begeleiding, gezongen wordt. Het Byzantijnskoor Drenthe beheerst dit muziekgenre perfect van de diepste bassen tot de hoogste tenoren.

Het Byzantijnskoor Drenthe ontstond in 2004 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bovengemiddeld koor. Zij kon dit niveau bereiken door hard te werken onder de bezielende leiding van dirigente Julia Zaytseva-Koning De eervolle recensies van de vele concerten in de regio Noord Nederland en daarbuiten getuigen hiervan.
Dirigente Julia Zaytseva-koning (1980), afkomstig uit Kazan, Rusland werd daar aan de plaatselijke muziekschool en het conservatorium opgeleid in de vakken zang, piano en koordirectie. Zij studeerde cum laude af  en vervolgde haar studie aan het Prins Clausconservatorium in Groningen. Zij heeft nu haar eigen muziekpraktijk als pianiste, zangeres en docente/pedagoge. Zij dirigeert meerdere koren, waaronder Het Byzantijnskoor Drenthe Wij ontmoeten u graag bij een gedenkwaardig concert:
Zondagmiddag 19 maart om 15.00 uur in de Dorpskerk, Brink 8, 9461 AS, Gieten
Toegangsprijs €15,- incl. consumptie. Voor uitgebreide informatie over het koor en voorverkoop (voordelig, €12,-), ga naar www.byzantijnskoor-drenthe.nl
 

terug